Disclaimer

Assalamualaikum dan jutaan terima kasih kerana menjenguk page ini. Suka saya nyatakan bahawa sebarang pendapat atau kata-kata di sini hanyalah pendapat peribadi saya. Oleh itu sebarang kesan dan akibat daripada penggunaan maklumat dalam blog ini adalah di atas tanggungan anda sendiri. Dan untuk pengetahuan semua, blog ini baru dibuka kepada umum pada 9 September 2011 yang lalu. Terima kasih atas sokongan.

Terima kasih.-Mass Mohamad-

Wednesday, May 11, 2011

Skin Food

Misi mula : 14 Mei

Selepas banyak dijemput menjadi perunding imej dan mengajar kelas kecantikan, aku mula berjinak-jinak dalam bidang kecantikan secara lebih serius dengan membuat bacaan dan merasai sendiri apa yang dikatakan rawatan kecantikan. Memanglah kita perempuan, tidak boleh tidak harus melalui fasa-fasa ini dalam hidup walau semalas manapun. walau setidak mahu manapun.

Mungkin ini boleh termasuk dalam misi juga.. sebab aku sudah terjebak pula dengan pakej 'hydating facial treatment' selama 6 bulan. Jadi jika aku buat sebulan sekali cukuplah sehingga 6 kali sebelum Disember. Owh, ini bermakna misi kami hanya tinggal 6 bulan saja lagi.. owh, kecut perut..

Selalunya begitulah, bila di majlis perkahwinan pasti semuanya mahu yang terbaik. Bagi aku kita sebenarnya jarang mahu menunjukkan yang sebenar-benarnya diri kita sangat. Lebih kepada mahu dilihat baik-baik dan menarik semuanya. Jadi atas untuk diri aku, aku pilih ambil ini.

Pilihlah butik yang selesa dan menenangkan

Hyrating Facial Treatment ni lebih kepada laser face treatment. Jadi memang tidak samalah dengan Facial Treatment biasa yang aku buat sebulan sekali semenjak 2 tahun lalu. Hyrating treatment ini lebih kepada teknikal proses dalam rawatan wajahlah. Aku suka sangat sebab boleh kecilkan pori-pori dan kurangkan pigmentasi. 2 perkara itu memang masalah besar pada wajahku.. jadi bila aku cuba treatment pertama memang best sebab jerawat kecil-kecil hilang dengan segera.. wajah kembali lembap dan yang paling penting kelembapannya bertahan agak lama.. hmmm..

No comments:

ShareThis