Disclaimer

Assalamualaikum dan jutaan terima kasih kerana menjenguk page ini. Suka saya nyatakan bahawa sebarang pendapat atau kata-kata di sini hanyalah pendapat peribadi saya. Oleh itu sebarang kesan dan akibat daripada penggunaan maklumat dalam blog ini adalah di atas tanggungan anda sendiri. Dan untuk pengetahuan semua, blog ini baru dibuka kepada umum pada 9 September 2011 yang lalu. Terima kasih atas sokongan.

Terima kasih.-Mass Mohamad-

Monday, May 2, 2011

Bajet


Misi mula : hari ini bermula jam 11 pagi (Cuti hari pekerja)

Mungkin kami boleh dikatakan setiap hari berjumpa di tempat kerja, namun amat payah untuk mencuri masa berbincang hal-hal bersifat peribadi begini.. jadi bila menghampiri cuti kami akan mengatur jadual sebaik-baiknya. Seperti hari ini, seawal jam 11 pagi kami mengulit McD Seksyen 3 semata-mata melangsaikan perancangan mahu menyenaraikan beberapa bajet penting seperti barangan hantaran dan lain-lain.

Aduh! Ramainya orang.. memang terjadi ramai pulak orang di McD hari ini.. kebanyakkannya student-student uni yang sibuk belajar.. bagus betul, pagi-pagi cuti umum siap study bagai.. ni mesti kes esok ada examkan.. haaa study last minute la tuh! Puas mencari tempat, akhirnya berjaya juga cari satu 'port' yang selesa. Mungkin kalau orang tgk kami nampak seperti pasangan sahabat yang sedang mencari tempat untuk berbincang mengenai tesis.. nak tau kenapa.. ini adalah kerana aku membimbing fail hitam (baik punya cover)... yang di dalamnya adalah senaskah majalah PENGANTIN.. ahaha..

Inilah majalah pengantin yang saya mula-mula beli

Namun suasana menjadi lebih baik dek kerana muka selamba kami. Kalau nak difikirkan apa yang nak dimalukan.. bukannya nak buat jual cd.. nak bina masjidkan?.. hmmm.. akhirnya kami berjaya menotakan banyak perkara juga. Sekurang-kurangnya kami mencapai tujuan sebenar walaupun dalam masa yang sama.. risau-risau kalau-kalau terjumpa paparazzi.. kekeke..

Alhamdulillah, perihal menulis bajet ini nampaknya berjalan lancar. Nampaknya mencari keserasian mengenai pilihan barangan dan jugak taste antara kami tiada perbezaan ketara. Bajet bagus dibuat untuk membuatkan kita bersedia dan tahu hala tuju dalam sesebuah perancangan. Sekurang-kurangnya kita dapat memperuntukkan sejumlah wang mengikut bajet yang ditetapkan.

Mission done

Nak tau apa senarai barangan dan bajet yang dah ditetapkan? Alamak, ada seorang je yang angkat tangan.. jadi consider tak ada yang nak tau lah.. (merajuk) so kita tunggu je lah harinya tiba..

Misi tamat : Jam 3 petang 1 Mei


No comments:

ShareThis